PANGGILAN ANUGERAH SAINS MAHATHIR 2021 | PUSAT PENGURUSAN PENYELIDIKAN
» ARTIKEL » PANGGILAN ANUGERAH SAINS MAHATHIR 2021

PANGGILAN ANUGERAH SAINS MAHATHIR 2021

PANGGILAN ANUGERAH SAINS MAHATHIR 2021

Yayasan Anugerah Sains Mahathir (MSAF) dengan berbesar hati menjemput pencalonan untuk Anugerah Sains Mahathir 2021.

Anugerah Sains Mahathir mengiktiraf sumbangan dan inovasi terbaik untuk menyelesaikan masalah kawasan tropika melalui sains dan teknologi. Anugerah ini terbuka kepada perseorangan, kumpulan tidak lebih dari 3 orang, dan institusi di seluruh dunia yang telah memberikan sumbangan penting dan diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam empat kategori sains tropika, iaitu:

  • Pertanian Tropika
  • Senibina dan Kejuruteraan Tropika
  • Perubatan Tropika
  • Sumber Asli Tropika

Dari antara empat kategori, dua kategori digilirkan setiap tahun.

Pemilihan pemenang Anugerah dinilai berdasarkan sumbangan ilmiah, ketulusan pekerjaan, kesan dan kepentingannya dalam menyelesaikan masalah kawasan tropika dengan meningkatkan kualiti hidup dan menyumbang kepada kesejahteraan kawasan setempat.

MSAF dengan sukacitanya mengumumkan bahawa panggilan untuk pencalonan untuk Anugerah Sains Mahathir kini terbuka untuk kategori Pertanian Tropika dan Senibina dan Kejuruteraan Tropika. Penyerahan pencalonan ditutup pada 30 Disember 2020.

Penerima Anugerah Sains Mahathir 2021 akan menerima hadiah bernilai USD100, 000, pingat emas dan sijil. Penerima anugerah juga berpeluang akan bekerjasama dengan MSAF untuk mempromosikan sains tropika melalui sesi perjanjian.

Calon akan dinilai berdasarkan bahan yang disediakan oleh penama dan jawapan terhadap soalan dalam borang pencalonan di sini https://www.dropbox.com/sh/nj5r8vq3id2nhnd/AAAgDSRRWIj83OIoMEO7snWba?dl=0.
Adalah mustahak agar penama melampirkan pada borang semua maklumat latar belakang mengenai penama dan bukti sumbangan yang layak dipertimbangkan untuk penghargaan ini. Borang tersebut hendaklah dihantar melalui e-mel ke award@msa-foundation.org

Kami ingin menjemput individu yang berkelayakan dari institusi anda untuk menghantar pencalonan untuk Anugerah tersebut. Kami berharap dapat mengiktiraf sumbangan yang luar biasa melalui Anugerah untuk terus meningkatkan kemajuan dalam sains tropika. Memastikan hasrat ini dapat dicapai, kami meminta kerjasama anda untuk menyebarkan maklumat mengenai Anugerah ke rangkaian anda, meningkatkan jangkauan kami untuk memastikan bahawa tidak ada sumbangan yang diabaikan.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi kami di award@msa-foundation.org atau kunjungi laman web kami http://msa-foundation.org/

Tarikh Input: 05/08/2020 | Kemaskini: 05/08/2020 | engkuliyana

PERKONGSIAN MEDIA

PUSAT PENGURUSAN PENYELIDIKAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 1610
03-9769 1610
BUKQWAy:22:08