PERTANDINGAN MAHASISWA 2020: SMART 2.0 | PUSAT PENGURUSAN PENYELIDIKAN
» ARTIKEL » PERTANDINGAN MAHASISWA 2020: SMART 2.0

PERTANDINGAN MAHASISWA 2020: SMART 2.0

Sukacitanya dimaklumkan bahawa pihak SATU (Southeast and South Asia and Taiwan Universities) ingin mempelawa seluruh mahasiswa UPM untuk menyertai Pertandingan Dalam Talian Pelajar SMART 2.0 2020. Tahun lalu, 49 pelajar sarjana dan siswazah dari 10 negara mengambil bahagian dalam Cabaran SMART 2.0 2019 dan bekerjasama dalam pasukan antarabangsa dan lintas budaya.

Oleh kerana pandemik COVID-19, universiti di banyak negara telah beralih ke pembelajaran jarak jauh. Jenis pembelajaran ini pasti akan terus membentuk cara generasi akan datang dididik walaupun setelah wabak ini berakhir. Walaupun pembelajaran jarak jauh mempunyai banyak kelebihan, cabaran yang tidak dapat diselesaikan masih ada untuk pelajar dan guru, dan tidak ada cara yang lebih baik untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran dalam talian daripada dengan mendengar sendiri dari pelajar.

Kami ingin menjemput semua pelajar UPM untuk menyertai pertandingan tahun ini dan membentuk pendidikan masa depan bersama-sama. Pertandingan ini juga berteraskan tema SATU 2020 “Forging Creative Pathways with International Education-Utilizing Local Resources to Diversify Outreach and Innovation.”

Cabaran SMART 2.0 2020 akan memasukkan input pelajar mengenai cara terbaik untuk meningkatkan pembelajaran jarak jauh dan akan memberi tumpuan kepada perkara berikut:

• Kenalpasti hingga lima (5) masalah penting yang dialami secara meluas oleh jarak jauh
  • Mengembangkan penyelesaian inovatif untuk mengatasi masalah ini

Objektif utamanya adalah untuk memulakan perubahan yang dapat membantu pelajar dan generasi masa depan kita mendapat pengalaman pembelajaran jarak jauh yang lebih baik.

Tarikh akhir penghantaran adalah pada 24 Jun 2020. Kami mengucapkan terima kasih terlebih dahulu atas sokongan anda.

Pendaftaran Online.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila rujuk poster di bawah ini dan lawati laman web SMART 2.0.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, jangan ragu untuk menghubungi kami di satu@email.ncku.edu.tw

Tarikh Input: 07/06/2020 | Kemaskini: 07/06/2020 | engkuliyana

SXEcKAy~