UNIVERSITI SEBHA, LIBYA INTAI PELUANG KERJASAMA PENYELIDIKAN DENGAN UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA | PUSAT PENGURUSAN PENYELIDIKAN
» BERITA » UNIVERSITI SEBHA, LIBYA INTAI PELUANG KERJASAMA PENYELIDIKAN DENGAN UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

SERDANG, 3 Jul – Pusat Pengurusan Penyelidikan (RMC) telah menerima kunjungan wakil daripada Universiti Sebha, Libya seramai tujuh orang yang diketuai oleh Naib Presiden universiti itu, Mohamed Erhayem.

Kunjungan kali pertama mereka ke RMC ini adalah untuk meneroka peluang kerjasama yang erat dalam bidang penyelidikan terutamanya bidang sains dan teknologi. Ketibaan mereka disambut oleh tiga orang pegawai dan Pengarah RMC sendiri, Mohammad Hamiruce Marhaban.

Pertemuan yang berlangsung selama dua jam ini banyak membincangkan peluang kerjasama penyelidikan yang boleh dijalinkan diantara dua universiti ini termasuklah perkongsian mengenai kemudahan-kemudahan penyelidikan yang terdapat di kedua-dua buah universiti serta tenaga pakar bidang dalam kalangan profesor yang boleh melakukan kerjasama penyelidikan.

Hasil pertemuan yang dijalankan telah membina satu landasan permulaan kepada kedua-dua buah universiti untuk menjalinkan kerjasama yang lebih kukuh pada masa akan datang.

Tarikh Input: 19/07/2019 | Kemaskini: 19/07/2019 | anisfarahanim

PERKONGSIAN MEDIA