Nobel Laurette: Aktiviti-aktiviti Dan Lawatan Kampus Semasa Musim Panas Di Willamette University, Salem, Amerika Syarikat. | PUSAT PENGURUSAN PENYELIDIKAN
» BERITA » Nobel Laurette: Aktiviti-aktiviti dan lawatan kampus semasa musim panas di Willamette University, Salem, Amerika Syarikat.

Nobel Laurette: Aktiviti-aktiviti dan lawatan kampus semasa musim panas di Willamette University, Salem, Amerika Syarikat.

Pensyarah jemputan Dr. Noorazlin Ismail telah ditaja dibawah Geran Inisiatif Nobel Laurette yang ditaja oleh RMC, UPM untuk penyelidikan kolaborasi dengan pakar dalam Bidang Keusahawanan Antarabangsa / Bidang Perniagaan Antarabangsa, iaitu Prof Dr Gary Knight. Mereka telah melakukan lawatan dari 17 September hingga 30 September 2018.


Universiti Willamette adalah universiti tertua di Amerika Syarikat. Atkinson Graduate School of Management adalah pakar dalam program MBA untuk mempunyai akreditasi tiga untuk ACCSB, NASPAA (pengurusan awam) dan bersama dengan sekolah undang-undang (American Bar Association) -JD / MBA Dual Degree.


Difahamkan lawatan menarik di Salem dan Portland adalah berkaitan dengan bidang bidang penyelidikan Fakulti UPM. Salah satunya adalah MAX keretapi teknologi yang berkongsi jalan dengan kereta lain, Empangan dan hidroteknologi dari sungai Columbia, suku India Merah, Gajah dengan mesej bunyi, Taman mawar dengan warna dan saiz yang berbeza dan bas merah pelancong.


Antara pencapaian Universiti Williamette adalah ianya Program MBA peringkat teratas di Oregon oleh Businessweek dan Forbes, Majalah CEO, Princeton Review, Bloomberg's Businessweek. Contoh Majikan Willamette MBA adalah Adidas, Hewlett Packard, Intel, Nike, Delloitte, Negeri Oregon, pelaburan Fisher.

Tarikh Input: 08/10/2018 | Kemaskini: 08/10/2018 | engkuliyana

PERKONGSIAN MEDIA

PUSAT PENGURUSAN PENYELIDIKAN
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
03-9769 1610
03-9769 1610
CULcEA1:04:48